top of page

Profielbehang Verwijderen

Professioneel uw profielbehang verwijderen

Profielbehang laten Verwijderen

Wij verwijderen voor u vakkundig uw profielbehang. Als u de vierkante meters uitrekent dan kunnen wij u een vaste prijs aanbieden voor de gehele klus.

Profielbehang is een speciaal type behang dat ontworpen is om oneffenheden in muren en plafonds te camoufleren. Het wordt ook wel structuurbehang of reliefbehang genoemd. Het behang heeft een patroon of textuur dat reliëf geeft aan het oppervlak, waardoor kleine imperfecties in de ondergrond minder opvallen.

Behang Selectie
werkgebied-vloeren-verwijderen.png
icon1.png

Sterk Behang Verwijderen is een professioneel bedrijf die al meer dan 20 jaar actief is op de markt van behang verwijderen en andere werkzaamheden die hier mee samenhangen. Ons bedrijf bestaat uit meer dan 15 teams en bieden u landelijke dekking en kunnen altijd ingezet worden vaak binnen 24 uur indien nodig.

Wij verwijderen alle soorten behang, van papierbehang tot vliesbehang. In alle soorten hebben wij veel werkervaring. U rekent uit hoeveel m2 er gedaan moet worden en wij geven u de prijs. U kunt voor een vaste prijs gaan of per dag afrekenen.

Profielbehang ZELF Verwijderen

Let op wij doen het op een professionele manier, dit is voor als u het zelf doet.
 

Het verwijderen van profielbehang is vergelijkbaar met het verwijderen van ander behang, maar vanwege de textuur of structuur kan het iets meer tijd en moeite kosten. Hier zijn de stappen om profielbehang te verwijderen:
 

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je de benodigde materialen bij de hand hebt, zoals een behangafweekmiddel, een emmer met warm water, een spons, een plamuurmes, een behangafstomer (optioneel) en plastic folie of een afdekzeil om de vloer te beschermen.

  2. Verwijder de bovenste laag (indien aanwezig): Sommige profielbehangsoorten hebben mogelijk een bovenste laag die eerst moet worden verwijderd voordat je het eigenlijke behang kunt aanpakken. Gebruik een plamuurmes om voorzichtig de bovenste laag af te pellen.

  3. Behangafweekmiddel aanbrengen: Breng behangafweekmiddel aan op het profielbehang volgens de instructies op de verpakking. Gebruik een spons of borstel om het afweekmiddel goed op het behang aan te brengen. Laat het afweekmiddel enige tijd intrekken, zodat het de behanglijm kan losweken.

  4. Behang verwijderen: Begin bij een hoekje of losse rand van het profielbehang en trek het voorzichtig naar beneden. Als het behang niet gemakkelijk loskomt, gebruik dan een plamuurmes om het behang voorzichtig van de muur te schrapen. Wees voorzichtig om de muur eronder niet te beschadigen, vooral als het behang stevig is vastgelijmd.

  5. Herhaal indien nodig: Als sommige delen van het profielbehang hardnekkig zijn en niet goed loskomen, breng dan opnieuw behangafweekmiddel aan op die gebieden en laat het weer intrekken voordat je het opnieuw probeert te verwijderen.

  6. Reinig de muur: Nadat al het behang is verwijderd, is het belangrijk om de muur grondig schoon te maken van eventuele lijmresten of behangresten. Gebruik een vochtige doek om de muur af te nemen.

  7. Het verwijderen van profielbehang kan wat tijdrovend zijn vanwege de textuur, maar met geduld en de juiste aanpak kun je het succesvol verwijderen zonder schade aan de muur te veroorzaken. Als je twijfelt of als je veel behang moet verwijderen, overweeg dan om een professioneel behangverwijderingsbedrijf als ons in te schakelen.

bottom of page