top of page

MUREN OPSCHUREN

Wij werken uw muren af en zorgen dat oneffenheden weg zijn.

Muren opschuren

Wij verwijderen voor u vakkundig oneffenheden van de muren. Als u de vierkante meters uitrekent dan kunnen wij u een vaste prijs aanbieden voor de gehele klus.

Het opschuren van muren voor behang is een belangrijke stap om een glad en egaal oppervlak te creëren voor het aanbrengen van het behang. Door de muren goed op te schuren, kun je eventuele onvolkomenheden, zoals kleine bobbels, ruwe plekken of oude verflagen, gladmaken en verwijderen. Hier zijn de stappen om muren op te schuren voor behang:

Behang Selectie
werkgebied-vloeren-verwijderen.png
icon1.png

Sterk Behang Verwijderen is een professioneel bedrijf die al meer dan 20 jaar actief is op de markt van behang verwijderen en andere werkzaamheden die hier mee samenhangen. Ons bedrijf bestaat uit meer dan 15 teams en bieden u landelijke dekking en kunnen altijd ingezet worden vaak binnen 24 uur indien nodig.

Wij verwijderen alle soorten behang, van papierbehang tot vliesbehang. In alle soorten hebben wij veel werkervaring. U rekent uit hoeveel m2 er gedaan moet worden en wij geven u de prijs. U kunt voor een vaste prijs gaan of per dag afrekenen.

Muren ZELF Opschuren

Let op wij doen het op een professionele manier, dit is voor als u het zelf doet.
 

  1. Reinig de muren: Maak de muren grondig schoon met een mild reinigingsmiddel en een vochtige doek om vuil, stof en vet te verwijderen. Laat de muren goed drogen voordat je begint met schuren.

  2. Kies het juiste schuurmateriaal: Gebruik schuurpapier met een geschikte korrelgrootte, afhankelijk van de staat van de muur. Voor lichte onvolkomenheden kun je beginnen met een fijnkorrelig schuurpapier (korrel 120 tot 150) en voor meer hardnekkige ruwe plekken kun je overstappen op een middelgrof schuurpapier (korrel 80 tot 100). Gebruik geen te grof schuurpapier, omdat dit krassen op de muur kan veroorzaken.

  3. Handmatig schuren: Voor kleine oppervlakken kun je met de hand schuren. Wikkel het schuurpapier om een blokje hout of een schuurblok om een gelijkmatige druk uit te oefenen tijdens het schuren.

  4. Elektrisch schuren (optioneel): Voor grotere oppervlakken kun je een elektrische schuurmachine gebruiken om het werk te versnellen. Kies een schuurmachine met variabele snelheid om de controle te behouden en overmatig schuren te voorkomen.

  5. Schuur in één richting: Schuur de muur gelijkmatig en in één richting. Vermijd willekeurige of cirkelvormige bewegingen, omdat dit ongelijke plekken kan creëren.

  6. Controleer het resultaat: Stop regelmatig met schuren om te controleren of de muur glad genoeg is voor behang. Voel met je handen over het oppervlak om onvolkomenheden te detecteren. Als je nog steeds ruwe plekken of bobbels voelt, blijf dan verder schuren totdat de muur glad is.

  7. Stof verwijderen: Nadat je klaar bent met schuren, verwijder je het stof van de muren met een zachte borstel of een stofzuiger met een borstelopzetstuk.
     

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het schuren, vooral als je oude verflagen verwijdert, omdat deze mogelijk lood kunnen bevatten. Zorg ervoor dat je een stofmasker, veiligheidsbril en geschikte beschermende kleding draagt tijdens het schuren om jezelf te beschermen tegen stof en vuil. Na het opschuren van de muren, zijn ze klaar om te worden behangen met vliesbehang, papierbehang, glasvezelbehang of een ander type behang naar keuze.

bottom of page