top of page

PAPIERbehang Verwijderen

Professioneel uw papierbehang verwijderen

PAPIERbehang laten Verwijderen

Wij verwijderen voor u vakkundig uw papierbehang. Als u de vierkante meters uitrekent dan kunnen wij u een vaste prijs aanbieden voor de gehele klus.

Papierbehang is een type behang dat gemaakt is van papier. Het is een van de oudste en meest traditionele vormen van behang. Het papier wordt meestal op een rol verkocht en aan de muur bevestigd met behanglijm

Het verwijderen van papierbehang kan soms iets moeilijker zijn dan het verwijderen van vliesbehang, omdat het doordrenkt moet worden met behangafweekmiddel voordat het voorzichtig van de muur kan worden afgetrokken

Behang Selectie
werkgebied-vloeren-verwijderen.png
icon1.png

Sterk Behang Verwijderen is een professioneel bedrijf die al meer dan 20 jaar actief is op de markt van behang verwijderen en andere werkzaamheden die hier mee samenhangen. Ons bedrijf bestaat uit meer dan 15 teams en bieden u landelijke dekking en kunnen altijd ingezet worden vaak binnen 24 uur indien nodig.

Wij verwijderen alle soorten behang, van papierbehang tot vliesbehang. In alle soorten hebben wij veel werkervaring. U rekent uit hoeveel m2 er gedaan moet worden en wij geven u de prijs. U kunt voor een vaste prijs gaan of per dag afrekenen.

PAPIERbehang ZELF Verwijderen

Let op wij doen het op een professionele manier, dit is voor de doe het zelfer.

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je de benodigde materialen bij de hand hebt, zoals een behangafweekmiddel, een emmer met warm water, een spons, een plamuurmes, een behangafstomer (optioneel) en plastic folie of een afdekzeil om de vloer te beschermen.

  2. Maak het behang doorlaatbaar (optioneel): Als je papierbehang op een muur hebt dat meerdere lagen verf heeft, kan het nuttig zijn om met een prikroller gaatjes in het behang te maken. Hierdoor kan het behangafweekmiddel beter doordringen en het verwijderingsproces vergemakkelijken.

  3. Behangafweekmiddel aanbrengen: Breng het behangafweekmiddel aan op het papierbehang volgens de instructies op de verpakking. Gebruik een spons of borstel om het afweekmiddel gelijkmatig op het behang aan te brengen. Laat het afweekmiddel enige tijd intrekken zodat het het behang kan losweken.

  4. Verwijder het behang: Begin bij een hoekje of losse rand van het papierbehang en trek het voorzichtig naar beneden. Probeer het behang in lange stroken te verwijderen om het proces te versnellen. Als het behang niet gemakkelijk loskomt, kun je een plamuurmes gebruiken om het behang voorzichtig van de muur te schrapen.

  5. Herhaal indien nodig: Als sommige delen van het behang hardnekkig zijn en niet goed loskomen, breng dan opnieuw behangafweekmiddel aan op die gebieden en laat het weer intrekken voordat je het opnieuw probeert te verwijderen.

  6. Reinig de muur: Nadat al het behang is verwijderd, is het belangrijk om de muur grondig schoon te maken van eventuele lijmresten of behangresten. Gebruik een vochtige doek om de muur af te nemen.

  7. Houd er rekening mee dat het verwijderen van papierbehang wat tijdrovend kan zijn, vooral als er meerdere lagen behang zijn aangebracht. Wees geduldig en voorzichtig om schade aan de muur te voorkomen. Als je veel behang moet verwijderen of als je niet zeker bent van het proces, overweeg dan om ons in te schakelen.

bottom of page